עיבוד מאד לא מוקפד וחובבני. כצלם העין שלך צריכה להיות יותר מקצועית ולהבחין בפרטים הקטנים שלא עוברים מסך כאן.
מעבר לצריבה הלא נכונה של הסוס והרוכבת (ההפרדה שלהם מהרקע), יצרת כאן תוצאה לא הגיונית שניראית לא ריאלית. טישטשת את הרקע ע"י motion blur, טישטוש בחוזק כזה מתאים לעצם שנע בערך 100 קמש. לעומת זאת הסוס נמצא בכלל בדילוג מעל מכשול והזנב שלו לא ניראה במצב של תנועה כל כך מהירה.
ועוד, אם היית מצלם תמונת פאנינג אמיתית התוצאה מבחינת טישטוש הרקע היתה שונה לגמרי ומכילה כמה רבדים של רמות טישטוש שונות. כשאתה מטשטש את כל הרקע באותה רמת מהירות תנועה אתה מקבל רקע שטוח שניראה לא אמיתי. בתמונת פאנינג אמיתית רמת הטישטוש של התנועה היתה שונה בין עצמים קרובים יותר, כמו המכשול שהסוס מדלג עליו, לבין עצמים רחוקים יותר, כמו הקהל.
תחשוב על זה בצורה כזאת, כשאתה מביט מהחלון מתוך מכונית שנוסעת 100 קמ"ש, עצמים קרובים מאד כמו עמודי תאורה שצמודים לכביש ינועו במהירות לעומת זאת עצמים רחוקים יותר כמו בניינים או עצים באופק בקושי ינועו ואם תסתכל על הירח הוא בכלל יעמוד... עכשיו תחשוב שאתה מצלם מתוך הרכב תמונה שמכילה את כל העצמים הנ"ל בחשיפה ארוכה, האם כולם ימרחו על התמונה באותו החוזק? מובן שלא.
הפתרון הוא להפוך את השכבה של הרקע לשכבה חכמה ולהפעיל עליה את הפילטר בצורה חכמה יותר בשילוב עם מסכה שתכיל מעבר הדרגתי של חוזק להפעלת הפילטר (האפקט) כשעל החלק התחתון האפקט ישפיע יותר ועל החלק העליון ישפיע פחות.
אישית ממליץ למי שלא מומחה לפוטושופ לא לנסות לבצע פרוייקטים שגדולים לרמתו. מותר כמובן לנסות ולטעות אבל חשוב שתדע שכאן לא בוצעה עבודה נכונה והתוצאה בהתאם.
מהצלחה מסחררת של התמונה הזו בקבוצות שקוראות לעצמן קבוצות צילום בפייסבוק אפשר להסיק את המסקנות הבאות:
אנחנו כאן כדי לנפץ לך את האשליה ולא כדי לעזור לך לעבוד על עצמך ועל אחרים בקבוצות צילום בפייסבוק. אתה כמובן יכול להתעקש ולסרב לקבל ביקורת כזו אבל את שלנו אנחנו חייבים לומר כי אנחנו מתיימרים להיות קצת יותר מקצועיים מהפייסבוק וגם אם תזרוק הצידה את מה שטרחנו לכתוב לך, אחרים יקראו ואולי הם, בניגוד אליך, יפיקו תועלת מכך.
אנחנו מתמקדים בשורש הבעיה (אחרי שהתמקדנו לא מעט בתמונה עצמה). ושורש הבעיה הוא האשליה שבפייסבוק הצליחו ליצור לך בהצלחה רבה. אם לא היית סובל מהאשליה הזו היית מבין היטב את מה שכתבנו כביקורת מקצועית על התמונה עצמה.
שאלת מה ההבדל אז התשובה היא פשוטה מאד. שניכם השתמשתם באותם הכלים. ההבדל הוא שאין לך עדיין את הידע והכישורים להשתמש בכלים האלה בניגוד לצלם בדוגמא שהזכרת. הבדל קטן אולי, אבל מאד משמעותי.
אני לא נהפך לצלם ע"י זה שאני רוכש מצלמה ואני לא הופך להיות מעבד גרפי ע"י התקנת פוטושופ במחשב שלי. אלה רק כלים. אמנות היא היצירה שתיצור באמצעות שילוב של הכלים עם ידע וכישורים. היצירה שלך לא משקפת שילוב כזה.
זה לא אומר שאסור לך לנסות ולטעות ושוב לנסות וללמוד ולהשתפר. אבל בגישה הזו דגם המצלמה והגירסה של הפוטושופ יהיו היחידים ש(אולי) ישתפרו. ידע? כישורים? בזה כבר יש לך הצלחה מסחררת...
חשוב לזכור, פייסבוק זו זירה מאד מעניינת ויש בה כלים גדולים כדי לקבל חשיפה. אבל היא גם זירה מאד מסוכנת במיוחד לצלמים ויוצרים מתחילים שמתרגמים כמות של לייקים להצלחה (אמנתית/מקצועית) מסחררת. ההצלחה המסחררת כאן היא של מארק צוקרברג והעובדים שלו, כי בניגוד אליך, הם מרוויחים הרבה כסף מהאשליה הזו...