תגובה לנאוה  
‏יום שני ‏31 ‏דצמבר ‏2012   20:17
שאלה טכנית : לרובכם יש פייסבוק בו אתם מעלים תמונות. לאיזה גודל אתם ממזערים אותם טרם העלאה בכדי למנוע הורדות לא חוקיות ע"י כל דיכפין ? לי אין פייסבוק , אך אני עומדת לפני חוזה עם חברה מסויימת.  לאותה חברה יש גם אתר בפייסבוק וגם לשם בין היתר הם רוצים להעלות את צילומיי. ניסיתי למזער . כיווצתי המון למשהו כמו 500. וכשאני מגדילה זה עדיין חד וברור יחסית לפיתוח והגדלה כמעט עד גודל A3 למי שירצה,  ולא ראיתי את אותם פיקסלים שציפיתי לראות. אני פוחדת שאם אקטין עוד ( מ-4200 ל-400 ) זה כבר יפגע באיכות ויראה לא טוב באתר שלהם .  תודה. 

 תגובה לימימה  
‏יום שני ‏31 ‏דצמבר ‏2012   21:37
היי נאוה,
אני לא ממעזרת., אבל שמה חתימה שלי על כל תמונה. עד היום לא קרה לי שהשתמשו בתמונות שלי. (אולי לא כל כך מוצלחות :{{)בהצלחה

 תגובה למערכת האתר  
‏יום שני ‏31 ‏דצמבר ‏2012   21:50


עד כמה שידוע לי פייסבוק בעצמם עושים הקטנה מסויימת ולא מציגים את התמונה ברזולוציה גבוהה למרות שיש אפשרות לסמן רזולוציה גבוהה, אך גם אז לא מדובר בגודל שנועד להדפסה.

בכל מקרה 500 פיקסלים על המסך זה פחות מ-5 ס"מ בהדפסה ולא ברור לי איך אפשר להדפיס קובץ כזה על A3 בלי לפגוע דרמטית באיכות.

כמובן ששימוש בלתי חוקי יכול להעשות לא רק ע"י הדפסת התמונות אלא גם (ובעיקר) ע"י שימוש בהם באתרים אחרים או במצגות וכד' - במקרים כאלה גם תמונה ברזולציה נמוכה יכולה להיות שימושית.

אני לא יודע עד כמה חתימה מפריעה לשימושים כאלה, בד"כ אפשר להעלים אותה ב-10 שניות פוטושופ ע"י קרופ בדרך הפשוטה ביותר או בדרכים מתוחכמות יותר ללא קרופ.



 תגובה לנאוה  
‏יום רביעי ‏02 ‏ינואר ‏2013   13:28
תודה לכולכם. עזרתם לי. 

 תגובה לאיציק  
‏יום שלישי ‏01 ‏ינואר ‏2013   10:12
הי נאווה,פייסבוק מכווצת תמונות לרזולוציה של 2400 פיקסלים בצד הארוך. אין הגדלת רזולציה לתמונות קטנות. באופן כללי, בלי קשר למצב שהצגת עדיף לכווץ בסיום העריכה לגודל הזה ולהעלות וכך להימנע ממנגנון הכיווץ הפחות איכותי של פייסבוק.לעניין גניבת התמונות. את מצלמת עבור חברה ואני מניח שמקבלת תשלום, לכן את מעבירה את אישור השימוש (לא את זכויות היוצרים) לידי החברה ומותר להם להשתמש בתמונה לפי מה שהגדרתם בחוזה, כלומר לאתרים/ עלונים וכו'. גם לא נהוג להשאיר חתימה על תמונה שנמכרה ללקוח.אם גורם שלישי ירצה לגנוב את התמונה, חתימה או כיווץ זה לא מה שיעזור למנוע זאת וגם כמעט לא אפשרי להימנע מגניבות. אני נוהג לבצע מדי תקופה חיפוש הפוך בגוגל לתמונות שלי ולגלות היכן הן משוטטות. לאחר מכן שולח מייל לגורם שהשתמש ללא אישור ומבקש להסיר או לפנות אלי לאישור.גניבת תמונות היא בלתי נמנעת, צריך להגן עליהן ע"י חוזה ולטפל נקודתית אם נגנבו. עשיתי מחקר די מעמיק בנושא המשפטי בכל הקשור לזכויות יוצרים ופרסום תמונות כך שאם יש לך עוד שאלות, אני זמין.איציק

 תגובה לאור  
‏יום ראשון ‏06 ‏ינואר ‏2013   11:57


איציק,

מה זה "חיפוש הפוך בגוגל" ?

מעניין לדעת איך ניתן לבצע חיפוש לתמונות שלך?



 תגובה למערכת האתר  
‏יום ראשון ‏06 ‏ינואר ‏2013   15:26


חיפוש הפוך בגוגל אומר שבמקום טקסט לחיפוש אתה נותן תמונה וגוגל מנסה למצוא תמונה דומה באתרי האינטרנט.

כדי לבצע זאת כנס לחיפוש תמונות בגוגל ולחץ על האייקון של המצלמה בשדה החיפוש. כעת יהיו לך 2 אפשרויות: להעלות תמונה מהמחשב שלך או לתת לינק לתמונה שנמצאת ברשת.

לדוגמא: כאן תוכל לראות את תוצאות החיפוש של התמונה האחרונה שהעלת לפיקשר.



 תגובה לאור  
‏יום רביעי ‏09 ‏ינואר ‏2013   15:30


תודה רבה,

טוב לדעת