עיבוד תמונה וכיווץ לא מכוון-שמתי לב שהתמונות שעיבדתי בפיקסה ללא קרופ מתכווצות ךלרוב ב60%
למה זה קורה והאם הן מאבדות מהאיכות וזאת אחת הסיבות שהן נפסלות
תמונה ממוצעת שוקלת בסביבות 3mbלפני העיבוד ואני משתדל לתת להן עיבוד עדין ועדיין הן יוצאות בסביבות ה1 מגה
העיבוד לא קשור למשקל אלא אם כן מדובר בהקטנה או הגדלה פיזית של התמונה (בפיקסלים).
סוג השמירה לעומת זאת קובע מאד. JPG הוא פורמט דחוס של תמונה (כמו ש-MP3 הוא פורמט דחוס של סאונד). כמו בכל דחיסה, ככל שהדחיסה חזקה יותר כך האיכות נפגעת יותר.
ללא דחיסה = יותר מידע דיגיטלי = איכות טובה יותר = משקל גבוה יותר
דחיסה חזקה = פחות מידע דיגיטלי = איכות פחות טובה = משקל יותר נמוך
בד"כ בתוכנות לעיבוד תמונה יש אפשרויות שניתן לשנות בתהליך של שמירת הקובץ, אישית אני לא מכיר את פיקסה אבל אם תחפש בטח תמצא אפשרויות כיוון דחיסה בשמירת JPG.
אם המצלמה שלך יודעת לצלם RAW כדאי לצלם RAW ולא לתת למצלמה לבצע דחיסת JPG ואז לעבד ושוב לשמור כ-JPG. בדרך הזו אתה מאבד איכות לשווא.